Intervisie

Intervisie

Hoe bijzonder of creatief bepaald werk ook kan zijn; na verloop van tijd bestaat de kans dat het op routine gebeurt. En dat automatismen van individuen of de organisatie leidend zijn in plaats van de beste werkwijze. Het is daarom goed om af en toe vaste patronen te doorbreken en verbeteren. Intervisie is daarvoor een uitstekende tool. Het stimuleert de zelfstandigheid en het probleemoplossend vermogen van deelnemers.

Intervisie-V-300x199

Constructief

De deelnemers komen uit hetzelfde vakgebied en gaan gestructureerd met elkaar in gesprek. Ze worden begeleid door een professionele intervisiecoach van InSight. Per bijeenkomst staat er één vraagstuk centraal waarover ervaringen worden gedeeld en ideeën uitgewisseld. Bestaande werkwijzen en uitdagingen worden constructief tegen het licht gehouden, op een respectvolle manier. InSight faciliteert dat iedereen de rol krijgt die hij of zij verdient en dat zij kunnen putten uit eigen ervaring en kwaliteiten.

Kracht van intervisie

Onze ervaring is dat intervisie vaak leidt tot veel nieuwe ideeën en inspiratie voor het dagelijkse werk en de organisatie, en meer. Want de kracht van intervisie is juist de eigen verantwoordelijkheid die deelnemers krijgen en voelen. Zij werken zelf aan oplossingen en vernieuwing. Dat vergroot de kans dat de veranderingen ook worden toegepast, in ieder geval eerder dan wanneer ze van bovenaf worden opgelegd. Bovendien zijn deelnemers na de training in staat om zelfstandig verder te gaan met intervisie, dus zonder externe intervisiecoach.

Een bijeenkomst duurt 2 uur. Een intervisietraject bestaat uit een startbijeenkomst, gevolgd door nog 5 tot 8 bijeenkomsten.

Meer informatie of afspraak maken:

1 + 8 =