Training ‘GEEN PANIEK!’

‘GEEN PANIEK!`

Plotseling ( en ik weet nog steeds niet hoe dat zou kwam) begon mijn hart razendsnel te kloppen, voelde ik me draaierig en licht in mijn hoofd, het zweet brak me uit en ik werd ontzettend bang.
Bas, 24 jaar

voor-bij-cursus-geen-paniek

Geen Paniek!

Het centrale kenmerk van paniekklachten is de paniekaanval, dat wil zeggen een plotseling, zonder aanleiding optredende intense angst of spanning. Een paniekaanval gaat meestal gepaard met verschillende lichamelijke verschijnselen zoals onder andere: hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood of duizeligheid. Vaak ontwikkelen mensen met paniekklachten ook de angst om zich in het openbaar te begeven (zoals supermarkt, bioscopen, treinen etc).

Inhoud van de training

Herken je jezelf in de omschrijving? Dan is deze preventieve training wellicht iets voor jou.

Het doel van de training ‘Geen Paniek!’ is leren omgaan met paniek, wat wil zeggen het beter zelf leren hanteren van de paniekklachten.

In de training staat het aanleren van drie vaardigheden centraal:

• Leren omgaan met spanningsklachten
• Meer greep krijgen op gedachten die uw angst doen toenemen
• Opnieuw leren begeven in voor u moeilijke situaties

Deze vaardigheden worden gestructureerd in de training aangeboden. De training gaat uit van de situatie waar je je nu in bevindt, niet van de situatie uit het verleden.

Theoretische achtergronden, maar juist ook huiswerkopdrachten vormen een belangrijk onderdeel van de werkwijze in deze training.

Binnen en buiten de bijeenkomsten wordt een actieve inzet van je verwacht.

Voor wie bestemd?

De training is bedoeld voor mensen die last hebben van lichte/matige paniekklachten en hier zelf meer greep op willen krijgen.

Organisatie

Iedere cursist krijgt een intake gesprek. Er kunnen minimaal 6 en maximaal 12 cursisten deelnemen. Zowel de trainer als jij zelf hebben de gelegenheid in te schatten of je voldoende baat kunt hebben bij de training. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. De eerste 6 bijeenkomsten zijn wekelijks, daarna zit er wat meer tijd tussen de bijeenkomsten.

Onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de training ‘geen Paniek’ effectief is in het verminderen van de paniekklachten en dat de effecten ook op langere termijn blijven bestaan. Cursisten zijn doorgaan doorgaans zeer tevreden over de training.

Kosten

Deelname aan de cursus bedraagt 497 euro, inclusief cursusmateriaal.
Data: nieuwe cursus zal starten in september 2015.

Meer informatie of afspraak maken:

4 + 7 =