Patronen doorbreken

Het leven van nu is vaak druk en gejaagd, vooral voor jonge mensen met een drukke baan en een gezin. Klinken ‘stress op mijn werk’ en ‘hoge eisen stellen’ jouw bijvoorbeeld bekend in de oren? Of heb je last van angsten, somberheid, concentratieproblemen en pieker je veel, of slaap je nog maar zelden een nacht lekker door?

Dan is de Mindfulness training iets voor jou.

Bewuster van je gevoel

InSight geeft een kortdurende Mindfulness training waarin je leert beter om te gaan met (negatieve) gedachten en gevoelens. Je leert nauwkeurig waar te nemen, ervaringen toe te laten en minder primair te reageren op gedachten en ervaringen. Met de vaardigheden die je op de cursus leert, maken we je bewust van je automatische reacties. We leren je om ze te herkennen en veranderen. Ook maken we inzichtelijk hoe je je aandacht kunt sturen zodat je veel meer in het ‘nu’ leeft. In de training wordt gebruik gemaakt van Mindfulness, cognitieve therapie en schema therapie.

De effecten van de training

De Mindfulness training creëert ruimte voor acceptatie en geeft meer rust. Stress en spanningen nemen af en cursisten kunnen zich na de training vaak weer beter concentreren. Ook angst- en somberheidgevoelens zijn ze veel beter de baas. Anders gezegd: het piekeren is veel minder geworden, je hebt meer energie en kunt beter omgaan met tegenslag. Daardoor leef je intenser en gelukkiger.

 • Alexandra on Mindfulness TrainingEen zeer prettige en toegankelijke training waarin je leert bewuster het leven tegemoet te gaan en te ervaren. Het geeft…
 • Cecile, 27, ondernemer on Mindfulness TrainingAls eigen ondernemer ervaar ik het dagelijkse leven vaak als zeer hectisch, chaotisch en heel druk! Honderden “to do lists”…
 • Vincent Huijing, 49, ondernemer on Mindfulness TrainingHet participeren in de mindfulness training van het vorig jaar, was als een reddingsvest. Terug naar ademhalen, concentratie, het aanvaarden…
 • Anoniem on Mindfulness TrainingDeze training kan ik iedereen aanraden! Ik heb deze training dan ook met veel plezier en resultaat gevolgd. Wat mij…
 • Jolanda 48, assistent project manager on Mindfulness TrainingIk heb vorige jaar bij Eveline met veel plezier de training Mindfulness gevolgd. Anders dan bij andere Mindfulness trainingen bestaat…

Meer informatie

Wil jij af van negatieve gedachten en stress, en weer bewuster en gelukkiger leven? Neem dan contact op met Praktijk InSight, ook als je nog vragen hebt over bovenstaande uitleg of de training. We informeren je graag. 

Meer informatie of afspraak maken:

3 + 10 =

Deel uw ervaring:

6 Reacties

 1. Alexandra

  Een zeer prettige en toegankelijke training waarin je leert bewuster het leven tegemoet te gaan en te ervaren. Het geeft je de handvatten om de balans weer terug te pakken in het hectische leven wat we tegenwoordig allemaal ervaren. Je gaat bewuster dagelijkse zaken ervaren en je leert milder voor jezelf te zijn. Daarnaast een mooie introductie tot het mediteren en ontdek je welke gedragspatronen ten grondslag aan je eigen gedrag liggen. Ik vond het heel fijn dat deze training een mooie combinatie was van mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Een training waar je zoveel aan hebt, een absolute aanrader!

  Antwoord
 2. Cecile, 27, ondernemer

  Als eigen ondernemer ervaar ik het dagelijkse leven vaak als zeer hectisch, chaotisch en heel druk! Honderden “to do lists” in je hoofd maken en altijd bezig zijn met wat je moet doen. En dat is alleen pas het werk. Daar komt ook nog je relatie, sport en vrienden en familie bij.
  Door deze dagelijkse hectiek en altijd maar bezig zijn met wat er allemaal nog moet gebeuren mis je vaak de momenten in het nu (positieve momenten maar ook de leerzame negatieve momenten).
  Dit, samen met het ‘doorbreken van patronen’ waren voor mij hele zinvolle aspecten die werden behandeld. Door te oefenen om patronen te doorbreken, je (best doen om je) meer bewust te zijn van de dingen waar je op dat moment mee bezig bent (blijft moeilijk!) geeft je, ondanks dat het best een uitdaging is, uiteindelijk écht een rustig en opgeruimd gevoel in je hoofd.
  Bijvoorbeeld wat er met je gebeurd als je de dagelijkse routine/reacties op een andere manier benaderd, wat voel je dan en hoe ga je daarmee om en is het zinvol geweest –> zou je het vaker zo doen?
  Tot slot, het is erg leuk dat deze training in een groep is. Je leert van de situaties van andere, en andersom.
  Kortom, onder andere voor drukke piekeraars zoals ik, is de mindfulness training een echte aanrader!

  Antwoord
 3. Vincent Huijing, 49, ondernemer

  Het participeren in de mindfulness training van het vorig jaar, was als een reddingsvest. Terug naar ademhalen, concentratie, het aanvaarden van beperking, het zien van nieuwe vergezichten, met een wijde blik de wereld in. Met andere woorden een uitstekende tool om de nieuwe, maar ook oude grenzen, te hervinden, ontdekken, en in de toekomst wellicht overwinnen.

  Antwoord
 4. Anoniem

  Deze training kan ik iedereen aanraden! Ik heb deze training dan ook met veel plezier en resultaat gevolgd. Wat mij vooral opviel tijdens de Mindfulness training is dat ik na lange tijd eindelijk rust en een “opgeruimd gevoel” in m’n hoofd ervoer. Daarnaast kreeg ik door deze training ook inzicht in m’n gedragspatronen. Je leert negatieve gedragspatronen herkennen en gaat hiermee aan de slag om deze te doorbreken.

  Antwoord
 5. Jolanda 48, assistent project manager

  Ik heb vorige jaar bij Eveline met veel plezier de training Mindfulness gevolgd.
  Anders dan bij andere Mindfulness trainingen bestaat deze training niet alleen uit meditatie maar wordt vooral ook wekelijks gewerkt aan Schematherapie en Cognitieve gedragstherapie. Deze combinatie heeft een veel groter effect om je gewoontepatroon te ontdekken en bewust te kiezen voor nieuw gedrag. Resultaat geboekt succes !

  Antwoord
 6. Anoniem

  De Mindfulness training is een erg nuttige training die je stapsgewijs helpt een proces in gang te zetten van zelfreflectie en acceptatie van hetgeen dat in je omgaat. Niet alleen is het fijn te merken dat anderen met soortgelijke problemen zitten maar ook kan je veel van elkaars inzichten tijdens de training leren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *