Verliesverwerking

Verwerking van persoonlijk verlies

rouw-III-199x300Iemand verliezen die je liefhebt is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Verdriet, woede en wanhoop: het zijn universele emoties die op dat moment los kunnen komen, soms ongewild. Iedereen gaat daar anders mee om.

Geen regels voor rouwen

Sommige nabestaanden zijn bang dat hun verdriet te hevig is, of te lang duurt. Maar hier zijn geen ‘regels’ voor. Iedereen rouwt op zijn of haar manier. Wel zijn er veel voorkomende reacties en gevoelens na de dood van een dierbare. Bijvoorbeeld een intens gevoel van alleen zijn, neerslachtigheid, schuldgevoelens, rusteloosheid, verwardheid en steeds maar weer aan de overledene denken.

Ervaringen delen

Ook hier geldt: er over praten helpt, want rouwen is een proces dat in stappen gaat. InSight geeft ondersteuning bij het verwerken van het verlies van een dierbare, onder meer door groepssessies te organiseren voor mensen die hier mee te maken hebben. Erkenning van een verlies en ervaringen delen met anderen geeft troost en biedt handvatten om beter om te gaan met verlies.

Vanzelfsprekend is ook individuele therapie mogelijk.

Meer informatie of afspraak maken:

5 + 3 =