Over ons

InSight is een praktijk voor psychologie in de basis GGZ. Je kunt bij ons terecht voor therapie die je helpt om beter om te gaan met klachten als somberheid, studieproblemen, paniekaanvallen, een burn-out of het verlies van een geliefde. InSight geeft daarnaast trainingen aan mensen die met mensen werken, bijvoorbeeld hulpverleners en personeel in de zorg.

Organisaties en bedrijven kunnen ook bij InSight terecht voor teamsessies, intervisie en coaching.

 

Drs. Eveline Gigengack (1977) eigenaar praktijk InSight
Psycholoog in de basis GGZ, Eerstelijns psycholoog en orthopedagoog.

Eveline Gigengack studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna voltooide ze de post doctorale studie tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ) bij het Rino in Amsterdam.

Eveline werkte eerder in kleinschalige eerstelijnspraktijken en in de tweedelijnshulpverlening (GGZ-instantie). Daarnaast deed ze veel praktijkervaring op als hulpverlener en orthopedagoog in de jeugdzorg, en als leerkracht in het voortgezet Speciaal Onderwijs.

Na een aantal jaar met diverse mensen met diverse klachten te hebben gewerkt is ze zich wat meer gaan richten op het bieden van trauma behandelingen met behulp van EMDR, BEPP en Mindfulness (trainingen). Het positieve en krachtige effect hiervan maakt haar werk plezierig en uitdagend.

InSight is opgericht met de overtuiging dat hulp maatwerk is. Het mag laagdrempelig en toegankelijk zijn, persoonlijk en praktisch. Een veilige omgeving, humor, vakkundigheid, rust en enthousiasme vindt InSight daarom belangrijk. Dit kenmerkt ook de stijl van Eveline, zowel in individuele gesprekken als tijdens trainingen. Haar uitgangspunt is het versterken van bestaande kennis en kunde met behulp van nieuwe handvatten en vaardigheden.

SAMENWERKINGSPARTNERS 

Drs. Jenet van Lubek (1977)

Jenet van Lubek, GZ psycholoog en ook eigenaar van Praktijk van Lubek. Foto-Jenet-300x300
Sinds 2006 heeft Jenet als GZ psycholoog ervaring opgedaan met diverse klachten.

Begon haar carriere als verpleegkundige in de psychiatrie. Studeerde ondertussen gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht waarna ze aan de slag kon bij een GGZ instelling en hier de opleiding tot GZ psycholoog kon voltooien. Na het behandelen van diverse problematiek is haar interesse zich steeds meer richting angstklachten gaan concentreren en uiteindelijk heeft zij zich hierin kunnen specialiseren door vliegangst en alle daaraan gerelateerde angstklachten (controledrang, paniekklachten, trauma claustrofobie, hoogtevrees) te behandelen.

In 2014 vond zij het tijd worden om zelfstandig te gaan werken en richtte zij haar eigen praktijk op. Ze werkt met veel plezier samen met praktijk InSight.

Angstklachten hebben nog steeds haar bijzondere interesse maar in het algemeen fascineert psychisch (on)welbevinden haar. Praktijk van Lubek denkt graag mee met mensen die in de knel zitten of tegen zaken in het dagelijks leven aanlopen. Daarbij gaat zij er vooral vanuit dat mensen uiteindelijk zelf het best weten waar ze mee geholpen zijn. Bij de zoektocht hiernaar is ze je graag van dienst. Nuchterheid, een praktische instelling, humor, mildheid en duidelijkheid zijn daarbij kernwaarden.